English English

Aktsomhetsvurderinger

N.KS. Østbytunet senter for behandling og fagutvikling A/S sin redegjørelse for aktsomhetsvurderinger:

 

Alle selskaper skal kartlegge, forebygge, begrense og gjøre rede for hvordan de håndterer risiko for negativ påvirkning, samt rette opp skade for mennesker, samfunn og miljø – såkalte aktsomhetsvurderinger.

N.K.S. Østbytunet senter for behandling og fagutvikling A/S er organisert som et aksjeselskap og eid av Norske Kvinners Sanitetsforening Viken-Midt (N.K.S. Viken-Midt). Vi følger retningslinjene og vedtektene til Norske Kvinners Sanitetsforening, samt egne vedtekter. N.K.S. Østbytunet er en liten virksomhet som i hovedsak driver helsetjenester, samt utleie til tilsvarende virksomheter. Vi har ikke en drift som påvirker de grunnleggende menneskerettighetene negativt og alle ansatte har anstendige arbeidsforhold. N.K.S. Østbytunet er medlem i Virke. De fleste ansatte er omfattet av våre tariffavtaler i Virke. N.K.S. Østbytunet har en drift som påvirker miljøet negativt i svært begrenset grad. N.K.S. Østbytunet er medlem i KNIF og kjøper inn varer og tjenester etter KNIF avtalene. KNIF utgir årlig en rapport etter kravene i åpenhetsloven og om bærekraftig forretningspraksis. Denne er tilgjengelig på KNIF og etisk handel sine nettsider.

N.K.S. Østbytunet har gjennom sin aktsomhetsvurdering avdekket at det kan være en risiko for negative konsekvenser ved innkjøp av tjenester og varer. For å redusere denne risikoen bruker vi KNIF avtalene til alle innkjøp som dekkes av denne. Dersom det er behov for varer og tjenester som ikke dekkes av KNIF avtalene vil vi vurdere leverandøren og be om bekreftelse på at de oppfyller grunnleggende menneskerettigheter og at ansatte har anstendige arbeidsvilkår.

Vi anser tiltaket med bruk av KNIF avtalene som tilstrekkelig for virksomheten for å begrense og forebygge vesentlig risiko for negative konsekvenser.

KNIF er en pådriver for bærekraft i verdikjedene de er en del av. De arbeider aktivt med egen drift og samarbeidspartnere for å minimere negativ påvirkning på mennesker, samfunn og miljø. Bærekraftsarbeidet i KNIF er delt inn i tre fokusområder; ansvarlig innkjøpspraksis, ansvarlig kapitalforvaltning og ansvarlig drift av egen virksomhet. De enkelte selskaper og virksomhetsområder i Knif definerer fokusområder og tiltak basert på de spesifikke risikoene som finnes i deres virksomhet og verdikjeder.

Fokusområder for bærekraft i Knif AS

Ansvarlig innkjøpspraksis

Omfatter innkjøpsavtalene for varer og tjenester som benyttes av våre medlemmer samt innkjøp til egen virksomhet.

Ansvarlig kapitalforvaltning

Omfatter egne plasseringer samt avtalene innen kapitalforvaltning, bank og pensjon.

Ansvarlig drift av egen virksomhet

Omfatter administrativ drift og reisevirksomhet samt egenproduserte tjenester

Knif er medlem av Etisk Handel Norge, og deres bærekraftsarbeid er utformet på bakgrunn av deres metodikk som bygger på OECDs modell for ansvarlig næringsliv for å oppfylle FNs bærekraftsmål.

KNIF gjør aktomhetsvurderinger etter seks trinns modellen beskrevet i KNIF sin årlige rapport.